20081228

το ετησιο εορταστικο μηνυμα του μιζερου

Λες και γιορταζουμε την παγκοσμια εβδομαδα λοβοτομης. Για μερικες ημερες ειμαστε ολοι σακουλια γεματα δωρα, ξεχειλιζουμε απο καλοσυνη, ευχομαστε σε ανθρωπους με τους οποιους δεν εχουμε ανταλλαξει μια καλημερα τους τελευταιους εξι μηνες, συντασσουμε επικα sms τυπου "με χαρα οι χριστιανοι" και τα μοιραζουμε οπου λαχει γιατι εκτος απο αγαπη εχουμε και 500 δωρεαν μηνυματα το μηνα.

Αλλα οσοι δεν μας απαντησαν τα Χριστουγεννα, θα παρουν τα *ρχιδ** μας την Πρωτοχρονια.

Μπαινουμε σε ενα καταστημα μικροτερο απο την λεκανη μου και ψωνιζουμε για ολους δωρα. Γιατι, ξαφνικα οι φιλοι μας, απο τρεις εγιναν δεκατρεις. Γιατι, το μινι σκουπακι-που φωτιζει στο σκοταδι-και παιζει μουσικη-κι οταν ρουφαει γινεται διαφανο-και βλεπεις μεσα ενα γεννητικο οργανο-ή ενα χριστουγεννιατικο δεντρο-ή μια κινεζα στα τεσσερα-ή ενα κεηκ ειναι αυτο που παντα ψαχναμε για τον καλυτερο μας φιλο, γιατι παντα φανταζομασταν τον καλυτερο μας φιλο να σκουπιζει τον καναπε του και να χαχανιζει υστερικα. Αυτο θελαμε παντα για εκεινον. Και φυσικα ολα τα δωρα ειναι συμβολικα, γι' αυτο και δεν δινουμε πανω απο 6 ευρω για το καθενα, γι' αυτο και δεν ψαχνουμε για πανω απο μιση ωρα, αλλα δεν ειναι συμβολικα οταν αγοραζουμε κατι την τελευταια στιγμη για καποιον, μονο επειδη τελικα θα ειναι εκει την ωρα που θα ανταλλαζουμε δωρα. Δεν ειναι συμβολικο οτι τον ειχαμε ξεχασει, οτι τον εχουμε χεσμενο, οτι δωσαμε 150 ευρω σε usb κουραδες που αχνιζουν οταν εχεις mail. Δεν ειναι συμβολικο οτι οι ανθρωποι μας ειναι τοσο λιγοι πια και εμεις τοσο απομακρυσμενοι που δεν μας ερχεται στο νου μεσα σε δευτερολεπτα αυτο που θα τους εκανε ευτυχισμενους εστω για δυο λεπτα αφου σκισουν το περιτυλιγμα. Δεν ειναι συμβολικο που το καλυτερο δωρο συνηθως το παιρνουμε εμεις στον εαυτο μας. Ειμαστε τοσο αποροφημενοι απο την αναζητηση των μικρων πραγματων που θα κανουν εμας ευτυχισμενους για λιγο και των μεγαλων πραγματων που θα μας κανουν ευτυχισμενους για μια ζωη, που δεν ξερουμε πια πώς να κανουμε ευτυχισμενους τους αγαπημενους μας. Δεν μας νοιαζει, δεν μας ενδιαφερει να τους κανουμε χαρουμενους. Χαρουμενους που εχουν εμας για φιλους, που θυμηθηκαμε την παπαρια που κοιταζαν πριν 2 μηνες σε μια βιτρινα, που τους πηραμε κατι που θα τους αρεσει αν κι εμεις θα προτιμουσαμε να πεθανουμε απο το να μας δουν ακομη και να το αγοραζουμε, που δεν εχουμε σαλιο και γι αυτο δεν τους πηραμε τιποτα αλλα κοιτα ποσο σε αγαπαω ρε μαλακα, εγραψα δυο σιντι για τη μανα σου, ουτε πεντε λεπτα αφοτου μου ειπες οτι κι εκεινης της αρεσει η Μποφιλιου και κανω δυο μερες τωρα προβα τη βασιλοπιτα που θα κοψουμε ολοι μαζι μεθαυριο και θα βαλω μεσα δεκα φλουρια γιατι ολοι αξιζουμε λιγη καλη τυχη και λιγη νοστιμη βασιλοπιτα χωρις ανταγωνισμο.

υστεριογραφο: το οτι η Μαρια δεν δοκιμαζε τα μπισκοτα μου προχτες, επειδη τα ειχε δοκιμασει περυσι, ειναι αυτο που δεν θα ξεπερασω μεχρι να περασουν οι γιορτες

υστεριογραφοδυο: ο γιαννης μια φορα μου ειχε φερει απλως μια σακουλα με μερικες μαλακιουλες. γενεθλια ειχα νομιζω κι οχι χριστουγεννα. αλλα απο τοτε χρησιμοποιω νημα και ψαχνω παντα στα περιπτερα αυτο το χημικο σοκολατοχαζαρωτο που απ'εξω μοιαζει με μπανανα.

υστεριογραφοτρια: η αννα πριν απο τρεις χιλιαδες χρονια με ειχε ρωτησει τι ηθελα για τα χριστουγεννα. της ειχα πει "ελα μωρε, παρε μου ενα ζευγαρι καλτσες". φετος μου τις πηρε. ειναι φανταστικες.

Labels:

20081223

ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΔΑΣΟΣ

20081213

απλα επιβιβαζομαι

20081212

μουερτε

20081209

15:00

. Οι φιλοι μου με παιρνουν στο σταθερο και ζητουν απο τη μανα μου να μου μιλησουν - την ρωτουν αν ειμαι εκει. Τους λεει οτι κοιμαμαι

20081208

Α. Γ.

20081207

δεκαπεντασυλλαβος

Πώς δεν το σκεφτηκα μου λες; Πώς δεν το σκεφτηκα πως θα χανομασταν μια μερα σαν καρφιτσες -δυο αχρηστες και επικινδυνες, μικρες καρφιτσες; Ε, ναι λοιπον... Δεν το σκεφτηκα πως θα χανομασταν, μια μερα, σαν καρφιτσες, μικρες, παλιες και επικινδυνες και πως σαν γατα ο χρονος θα μασουσε τα λαστιχακια που απο το πομολο της κουζινας κρεμονται, μηπως και τα χρειαστει καποιος (λες κι υπαρχει περιπτωση να τα χρειαστει καποιος και να τα βρει). Ουτε που θυμαμαι την τελευταια φορα που 'χα αναγκη απο λαστιχακι τετοιο, καφετι. Παντα σιλοτεηπ ή μπλουτακ χρησιμοποιω για να κολλω, να κλεινω, να ασφαλιζω, να κρατω τυλιγμενο ο,τι θελω να κρατησω τυλιγμενο (λες και θα με πειραζε αν δεν εμενε τυλιγμενο για παντα. Λες και υπαρχει τροπος να μεινει κατι τυλιγμενο για παντα. Λες και θα θελαμε να μεινει).


15sil.mp3

Labels: ,

20081206

The Milkman































Labels:

20081201

today

gadget

Την εβλεπε καθε χρονο στο διαμερισμα της. Aκομη και τωρα ομως, δεν ξερει πότε και πώς ακριβως την ειχε αποκτησει η Nonna. Ξερει βεβαια οτι ηταν πολυ ευαισθητοποιημενη και ενημερωμενη - αλλωστε οταν ημουν τεσσαρων της ειχε πει να μην περιμενει εγγονια απο εμενα. Και λιγο πριν πεθανει, Καλυτερα... θα της ελεγε, σαν να συμπληρωνε μετα απο χρονια ...αυτος ο κοσμος εχει παρα πολλα παιδια.

Οταν επεστρεψε για τελευταια φορα απο την Ελβετια, η μαμα εφερε μαζι της την καρφιτσα εκεινη. Και φυσικα την κρατησα εγω. Δεν την φορω ποτε. Ειμαι περισσοτερο της αποψης: Lose the ribbon and go get tested. Παμε μαζι αν θες.

Labels: