20080630

0

na pareis xapia.mp...



μια φορα
μοναχα, αντεγραψα. στη δευτερα γυμνασιου. και πηρα μεγαλυτερο βαθμο απο το παιδι που καθοταν μπροστα μου. ντραπηκα. υστερα εμαθα πως και το παιδι εκεινο, απο τον μπροστινο του τα ειχε αντιγραψει.


τοτε να παρεις
χαπια κι εσυ.
να παρεις χαπια.
να παρεις χαπια. τα χαπια
ειναι αγαπησιαρικα. να
παρεις χαπια και να με πεις
.να με πεις ομως. οχι
περιφραστικα. να με πεις
για να μπορεσω κι εγω να
απαντησω. να με παρεις τηλεφωνο και
να μου πεις οτι θελεις να πεθανω. αλλα να μην το κλεισεις
μετα. για να μπορεσω κι εγω να
απαντησω. να με παρεις τηλεφωνο και να με πεις
ιουδα. αλλα να
μην το κλεισεις μετα. για
να προσευχηθω. και θα προσευ
χηθω τοσο πολυ που και θεος αν
δεν υπαρχει
θα δημιουργηθει κι αν πεθανε θα ξαναγεννηθει και θα γυρισει
τον χρονο πισω και θα ακουγεσαι εσυ να με λες
ιουδα τωρα αλλα θα βλεπουμε εσενα τοτε
να τα παιρνεις κρυφα και χοντρα. να παρεις χαπια.
ειναι αγαπησιαρικα.
και μετα να μιλησεις για σταυρους χριστους και ιουδες. βλασφη
με. δικηγορε. λογιστη. πληγωμενε. βλασφημε.


Labels:

20080629

2:1

οι φιλοι μου μετρουν τον ερωτα. τον μετρουν σε μερες. κι οταν ο ερωτας προλαβαινει, τον μετρουν και σε μηνες. μετραω αποδειξεις, εσωρουχα, κουταλια, κουτακια απο αναψυκτικα. τον ερωτα δεν σκεφτηκα να τον μετρησω. δεν τολμησα. δεν τολμησα να σκεφτω. δεν σκεφτηκα να τολμησω. οι φιλοι μου δεν θυμουνται. αυτο για καιρο μας ενωνε. μας ενωνε και με εκεινους που δεν γνωριζουν. γιατι κι εγω ξεχνω. παιρνω τη στεφανια και την ρωτω: Ποτε εγινε αυτο; Εγινε αυτο;

Κι ετσι αποκτουν τα λαθη δικαιωματα κι εμεις δικαιωματα στα λαθη των φιλων μας και στις ζωες τους και στις τσεπες τους και εκεινοι στις βραδιες που προλαβαμε να καταπιουμε υπνωτικα, να παρουμε τηλεφωνο τη μανα μας, να παρουμε το αεροπλανο, να περιμενουμε στο αεροδρομιο τρεις ωρες, δυο εβδομαδες μετα, καποιον που δεν αγαπησαμε τοσο επειδη δεν τον αγαπησαμε για τοσο, επειδη δεν μας αγαπησε για τοσο και ξεχαστηκαμε κι αγαπησαμε ξανα και θα αγαπαμε οσες φορες θελουμε και θα στηνουμε ζαχαρωτες παγιδες, θα πεφτουμε σε αλλες παγιδες, βουβες, θα ανακαλυπτουμε ψεματα που στηθηκαν για το καλο μας και θα πουλαμε ψεματα για το κακο της αγαπης, θα λεμε: δεν σε αγαπαω πια κι ολοι θα ακουν: ποτέ δεν σε αγαπησα. θα λεμε: σε αγαπησα παλι κι ολοι θα ακουν: παντα σε αγαπουσα.

παντα ετσι αδικειται το στομα, απο τα αυτια.

Labels:

τα ποτηρια

αν μ' αγαπας μην μπεις στην κουζινα. ειναι τα μουχλιασμενα ποτηρια.
βρωμανε τα ποτηρια. ισως ηρθε ο καιρος να τα πλυνω. περασαν, δεν περασαν δυο μηνες; τα κλειδια μου, τελευταια, ολο τα ψαχνω. δεν μου συνεβαινε ποτε. κι απο λεφτα αντε να εχω χασει κανενα κερμα...χασει...καπου θα μου επεσε.

τιποτα δεν μου θυμιζει τιποτα. τα ενθυμια εχουν γινει ενα με τη σαβουρα εδω μεσα. την εχουν οικειοποιηθει. μοναχα οι ανθρωποι ειναι καλα ενθυμια. αλλα δεν ειναι εδω. κι ουτε θα ερθει κανεις, ξανα.

Labels: ,

20080628

ονλαϊν

κοιταζομαστε
ταυτοχρονα εσυ, κοιτας το δευτερο μερος
ταυτοχρονα εγω κοιτω το πρωτο.
πισω. εχω και φωτογραφιες. μπορουμε να θυμομαστε μαζι.
και ταυτοχρονα να κοιταμε το τριτο μερος. και να παμε σε μια συναυλια. σε μια παραλια.
μπορουμε και να μην παμε. εχουμε αυτην την ικανοτητα. να μπορουμε να μην.
κριμα που δεν εχουμε και την ικανοτητα να μην μπορουμε. κριμα που δεν εχω πια αριστερο χερι
στο πιανο. να γραψω μουσικη. κι οχι αλλες μελωδιες. η φωνη μου που ειναι ο σκληρος δισκος του μυαλου μου που ειναι ο σκληρος δισκος της καρδιας μου που ειναι η σκληρη καρδια μου που αγαπαει σαν ζωγραφια. το στομα μου λεει: μπορει και να μην ειναι ετσι τα πραγματα. μπορει να μην λεγονται ετσι. τοτε δεν ειμαι και τεμπελης. τοτε δεν συνεβη τιποτε. ποτε. αν ειχα το πτυχιο σου δεν θα 'θελα το αντιο σου. δεν θα 'χε η ζωη μας για συστατικα, τις ζωες μας, ξεχωριστα.

Labels: ,

20080625

H KATIA

η πολυθρονα

στοιβαξα τα ρουχα, ενα πλυμενο-ενα απλυτο, στην πολυθρονα. ολα βρωμικα ειναι.
το περιοδευον στατους μου θα φερει αρρωστιες παρ'οτι ειναι εμβολιασμενο. ειναι και οι αρρωστιες εμβολιασμενες. ειναι και οι λεξεις και οι γοπες που θαψαμε στην παραλια
κλωτσωντας στον αερα - του κωστα του γυρισε ο αστραγαλος ετσι, καποτε. στο γιατρο του ειπε
οτι το επαθε στο ποδοσφαιρο. εμεις τι θα πουμε;

νομιζα σε γιατρευα και μονο που σε λατρευα

Labels: ,

20080624

σε λιγο...

σε λιγο, δε θα θυμαμαι οτι σε αγαπησα παλι. δε θα θυμαμαι καν πώς σε αγαπησα πρωτη φορα, δευτερη και ξανα, τριτη... και τελευταια; εχουμε χρονο. εχουμε εμας. γελας; αυτο που γυαλιζει κατω απο το στομα σου... α, η γλωσσα σου ειναι. δεν σε κοιροιδευω παντα. σε κοροιδευω ομως συχνα. ομως τωρα δεν σε κοροιδευω. σε ξερω. σε καταλαβαινω. ειχα πει, αναμεσα σε πολλα που ειχα πει, αναμεσα σε κοσμο, πως τα φιλια σου ηταν τα αγαπημενα μου. τα φιλια μας. γιατι αργουσαν να συναντηθουν. κι ηταν παντα σαν πρωτα. σαν καινουρια. κι ετσι ενιωθα καινουριος κι εγω. καινουριος. ιδιος. αλλα καινουριος.

Labels:

ουτε στη ζωη

προσεχε ποιον κανεις μηλο σου


κι απο καλοσυνη, αλλο τιποτα

μια πιτσιλια, μιση κι αυτη
κι αυτη κι εσυ

σε παιρνει ο υπνος στο τιμονι - θα μας σκοτωσεις

ποσο πια να σε ρωτω για τη ζωη σου
μονο για να σε κρατησω ξυπνιο

...ουτε στη ζωη να θελα να σε κρατησω

Labels: ,

20080623

οι εστιατορες

oi estiatores.mp3





ιδιοτητες, ειδικοτητες, ιδιοκτησιες συναντιομαστε και λεμε ανοησιες
ομορφοι δικτατορες και συμβουλατορες καποτε ημασταν εστιατορες, σερβιραμε
σ' αγνωστους, τρελους, αρρωστους κι ολο και κατι βγαζαμε απο τους φιλους μας
που επεμεναν να πληρωσουν επεμεναν να πληγωσουν και να πληγωθουν
με απωθουν τα γελια, πρεπει να κοψουμε τα πολλα αστεια
αγορια με γυναικομαστια και εξωστοματικους μηχανισμους
κομματικους μηχανισμους, ερωτικους μηχανισμους, ανελεητους
μηχανισμους, σεισμογενεις ο ποθος μας εκανε αγενεις αλλα και ποιος, θα μου πεις,
δεν ξεχνα πού κ πού να ρωτησει: πού σε ξερω; πώς σε λενε; εχεις γενεθλια; χρονια πολλα! να βγουμε μια μερα ας βγουμε τωρα! υπαρχει μια λιμνη ειναι κοντα
με περιμενει εκει το αγορι μου, ακινητο ειναι κοντα με το αυτοκινητο
θα με πας; το ιδιο αγορι αγαπας;

Labels: , ,

20080622

το δεντρο με τα ναρκωτικα φρουτα

μου ελεγε οτι θα ερθει και του ελεγα να μου φερει τσιγαρα μπας και ερθει μηπως και του ηταν πιο ευκολο να δωσει κατι απ' το να παρει κατι μηπως ενιωθε ετσι μια υποχρεωση μηπως το οτι περιμενα κατι απο αυτον κι οχι μονο αυτον λειτουργουσε σαν μαγνητης για το αορατο ντελιβερι μποη μου. ξαγρυπνουσα. εκατο χρονια. κοιμηθηκα χτες. δεν περιμενω τιποτα πια. και κανεναν. θα χτυπησω το τατουαζ που σκεφτομαι απο τα δεκαπεντε μου να κανω-αλλωστε δεν εχουμε αλλες ερωτικες σκηνες να γυρισουμε. του λεω: πού ξερεις...ισως καποτε να ειναι το μονο δεντρο πανω στη γη. δεν εχουμε αλλες ερωτικες σκηνες. θα παντρευτω τον δημητρη. και θα του φτιαχνω ομορφες εικονες στο μυαλο για να ονειρευεται. και θα πεθανουμε χορευοντας. απο κατι σπανιο. απο ευτυχια ισως. για να μπουμε στο ματι οσων θα εκλαιγαν και να μην κλαψει κανεις.

Labels:

shop

γυμναζω καθε μερα τους κοιλιακους μου...αναψε μονη της η τηλεοραση. πατησα κατι κατα λαθος καποτε κι η τηλεοραση αναβει καθε μερα αυτην την ωρα απο μονη της. εψαξα λιγο με το τηλεχειριστηριο να βρω την ακρη, να βρω μια ρυθμιση, αλλα βαριεμαι να ψαχνω και βαριεμαι τις ρυθμισεις κι ευτυχως αυτην την ωρα συνηθως λειπω. σημερα ειμαι εδω. δεν ξενοκοιμηθηκα. δεν ηπια αρκετα. δεν χρειαζεται πλεον να πονατε για να σφιξετε. χρειαζεται να σφιγγετε για να πονεσετε.

Labels:

20080621

πώς θα αγαπιομαστε;

πώς θα αγαπιομαστε; η ψιλικατζου μου ανατριχιασε μολις με ειδε
"ανησυχησα" ειπε "να κοιτα τα χερια μου." πώς θα αγαπιομαστε;
κρυβομαι κατω απο το κλιματιστικο, απο το ενα μου ρουθουνι πεφτουν κοτσανακια και μικροι βλαστοι. οι περσινες φωτογραφιες μου φαινονται πιο παλιες κι απο τις παιδικες μου. δεν ντρεπομαι; η φατσα μου στο περιοδικο. οι φιλοι μου το αγοραζουν. ευκαιρια να δει η μαρια λιγο κρονενμπεργκ. ο θανασης λεει πως στην συγκεκριμενη φωτογραφια του μοιαζω. αλλα οπως ηταν στα εικοσι του. πώς να ηταν; πώς θα αγαπιομαστε μεσα σε καταστηματα; μια ταλαιπωρημενη ευθεια πιο μεσημερι απο ποτε πιο καλοκαιρι απο ποτε. παραπαταω στην πολη. πώς θα αγαπιομαστε; σαν μεθυσμενοι, ωρα σχεδον πρωι, που κατουρουν πισω απο σταματημενα φορτηγα, σε μεγαλες γλαστρες εξω απο πολυκατοικιες στο μεταξουργειο, πανω τους.

Labels:

γυρισμα στο περτουλι, χαραμα

20080620

Α! Γυρισα...

Labels:

20080619

wrap

στην κατια, την ευδοκια, τον αγγελο, τον τασο, τον κωστα, τον nathan, τον νικο


agapithikame poly....



μαλλον δεν ημουν εκει. σε αλλο νερο θα βουρτσιζα τα δοντια μου. και σε αλλο θα επλενα την κουπα μου. σε αλλο νερο επεπλεε η οθονη του υπολογιστη μου. και το καλωδιο σαν νεροφιδο, εψαχνε το βουνο που ηταν πανω σε ενα αλλο βουνο που ηταν πανω σε ενα αλλο βουνο κι ολα τα βουνα μαζι εμοιαζαν με δεντρο αλλα μονο στις φωτογραφιες και μονο στην οθονη του υπολογιστη. το γεωλογικο τοτεμ καθρεφτιζε η λιμνη κι ημασταν αδιαφοροι μεχρι να μας καρφωσει ο ουρανος τα χερια στα συννεφα. και τοτε γιναμε παραφοροι και καρφωσαμε τον ουρανο στη λιμνη και σβησαμε τα σημαδια των αλλων με μια μπορα. δεσαμε τα σκυλια στις γαμπες μας, χαμογελασαμε σε εκεινους που δεν μας εβλεπαν ή δεν μας εβλεπαν πια κι αγαπηθηκαμε πολυ. σαν παλια βραχια στην κορυφη του συμπαντος.

Labels: , , , , ,

20080617

γιατι ουρλιαζες δεν μου 'πες

ποσο θα 'θελα να τρυπουσα την ψιχα απ' το ψωμι αυτο, με μια οδοντογλυφιδα και να το 'νιωθες στο χερι σου. ειμαι στον παραδεισο. στη θεση σου, ειναι ενα ασπρομαυρο σκυλι. ακομη κι αν δεν ειχα σπλαχνα, στομα, φωνη, κεφαλι... αν δεν υπηρχα, με καποιον τροπο θα σε σκεφτομουν παλι. πιωμενοι...γαμιομαστε με ελαχιστες κινησεις για να μην αναποδογυρισει η βαρκα. χυνεις στον κωλο μου και μετα φορας μονο την μπλουζα σου. κανεις κουπι κι εγω γυμνος ακομη, χαζευω λαχανιασμενος το αλατι στα φρυδια σου. παρα πολυ κουρασμενοι. παρα πολυ ευτυχισμενοι. στη θαλασσα. κατω απο τους γκρεμους. μικροσκοπικοι κι εντελως χαμενοι. δυο μαλακισμενα σωματα. ελευθερα.

Labels: , ,

χαρης

τα λουλουδια κανουν ο,τι κανει το νερο.
εννεα δισεκατομμυρια χρονια ειχα να μυρισω το γρασιδι.

Labels: , ,

a room to let

ποιο τραγουδι θα ελεγες εαν δεν ειχες λαχανιασει;
ποιος θα γερασει πιο πολυ;

σημερα
ενωσα δυο γεφυρες

Ευκολα

με ολες τις προθυμες λεπτομερειες
του σωματος
και του ονοματος σου

για κοιταξε με

ξεχασαμε τον πολυτιμοτερο μου τενοντα στο πανδοχειο
για κοιταξε με

υπολειτουργω;
για κοιταξε με

Labels: , , ,

ο λεβεντομαλακας

Στο βουνο, οταν μας ακουν που διασκεδαζουμε, νομιζουν οτι κινδυνευουμε. Ετσι θα βγηκε και η φραση.

Παντα πηγαινα πισω απο τους φιλους μου. Σημερα οι φιλοι μου ειναι πισω μου κι εγω ακολουθω εναν ψηλο, αδυνατο, κοκκινομαλλη...

- Λεβεντομαλακα! φωναζει απο πισω ενας φιλος μου. Για πλακα. Γελαει.
- Αναθεμα την ωρα που σας ειπα αυτην τη λεξη! λεει μια φιλη μου. Γελαει.
- Τι σημαινει λεβεντομαλακας;


Οι φιλοι μου θα ηθελαν να τρεξουν στα λιβαδακια αυτα που διασχιζουμε. Αλλα δεν προλαβαινουμε. Και πανω που αρχιζουμε να ζεσταινομαστε, ενα μεγαλο, λαχανιασμενο συννεφο φρεναρει πανω απο το οροπεδιο.

- Να βιαστουμε! φωναζουν απο πισω.
- Ας κουτρουβαλησουμε!

σαν κοκκινες... χελωνες;

Labels: , ,

ριβερς σαηκολοτζι

reverse σαηκολοτζι θα πει
αντιστροφη μετρηση. θα πει
το σπανιο χιονι που κατουρησε ο Θεος. θα πει
τα ματια λειτουργουν και καθιστα. Ετσι

εξηγησα το πρωτο μου βυζι στα δυο παιδια μου.
Φωλιες μυρμηγκιων, φτερες στις πλατες των πουλιων
και ορειβατικα τηγανια. Θα πει

το κουμπι της πρωτης μου πυτζαμας
σε καθε πουκαμισο που εχω φορεσει. θα πει
κανενα δεν ηταν δικο μου

Labels: , , ,

η γιαγια

-Ενα παιδι στην ηλικια σου -ποσο εισαι εσυ;
-Εικοσι τρια
-Α, οχι εκεινος ηταν στα τριαντα. Τουστρωνα δω χαμω μια κουβερτα κι ουτε που σκεπαζοντανε. Καθαρη την εστρωνα, καθαρη την εμαζευα.

Labels: , , ,

20080611

ωστε απο 'δω πηδουν οι γλαροι

[απο βολο, βερλιγκα. στο αυτοκινητο.]

εστηνα αντικατοπτρισμους

για 'σενα

πεθαμενα λιμανια

τα τάιζες με τα βηματα σου

επινοησα μια γιορτη για καθε ημερα
να σου λεω Χρονια πολλα
καθε μερα

σε αυτο το σπιτι που μοιαζει με στομαχι
σε αυτο το τεμαχισμενο διαστημα που διαλεξαμε
για μονοπατι

ησουν εφιαλτικη κραυγη
παραμυθενιου ζωου

Labels: , ,

20080607

τι ομορφο, να 'ρχονται οι φιλοι μεσ' απ' τα δεντρα

Labels: ,

ηταν ναι

παντα μου δινεις το και της ερημιας
μην ξυπνας
μην ξυπνησεις

παρασυρονται ονομαστικα οι αγαπημενες μου εκπτωσεις

μ'εμαθες να μην ακουω τον καταρραχτη

με γαριδακια μες στα αυτια
και το παυσιπονο στομα σου

Labels: , ,

χαρης

πρωτα ειδα το συννεφο ή πρωτα ειδα το δεντρο;
το δεντρο ειναι το συννεφο; το συννεφο ειν' το δεντρο;
οι κηποι των βραχων
οι βραχοι των κηπων
οι κηποι των βραχων
οι βραχοι των κηπων
οι κηποι των βραχων

Labels: , ,

χαρης

στα ονειρα μου, τα χερια μου ειναι ψωμι κι εκεινος
τα δινει στα αλογα

Labels: , ,

χαρης

ακους το νερο που παγωνει;
σαν σκλαβοι, αυριο
θα το σπρωχνουμε

Labels: , ,

catching up

Φρακτο, Δραμα

[14 μερες μεσα στο δασος ]

τα βραχια βουλιαζουν... βουλιαζουν
βουτουν τα πουλια
κι ολα βουτουν και βουλιαζουν βυθιζονται
οι βραχοι τα πουλια η τσιμεντενια προβλητα χυνεται σε σκεπαζει
η επιφανεια του νερου...
παραμιλουν τα μαλλια μου για 'σενα
χυνομαι στην επιφανεια του νερου
διαστελεται ο αφαλος μου και χυνεται μεσα μου η θαλασσα
αβοηθητα, τα παραλυτα αστερια βουλιαζουν βυθιζονται
χυνεται στη γη ο γαλαξιας, γλιστραει στο νερο
ανατελει η αλμυρη σου καυλα
πριν βουτηξω, πριν χυθεις, πριν συστηθω στα ψαρια σαν Θεος

θελω να σ'εχω. να ριχνεις τη σαλτσα στα μακαρονια μας και να τριβω απο πανω το αγαπημενο σου τυρι. ας μη μιλησουμε αλλο. ας κοιταχτουμε λιγο. θελω να σ' εχω. κι οσα ξερω για 'σενα να θυμηθω.

το χερι μου θα μαυριζε για να σε κρυψει
το χερι μου θα μαυριζε απο θλιψη
κι εγω δεν θα 'πιανα ξανα το αριστερο μου μπρατσο

για να μιμηθω τα χαδια σου

αναβοσβηνω σαν συναγερμος χωρις ηχο

δεν σε εκλεψα
σε κερδισα και σε μοιραζομαι
βρωμαω
σ' αγαπαω


Labels: , ,